Optimalisatie van de oudpapierinzameling in gemeenten was één van de onderwerpen die uitgebreid aan bod kwamen tijdens het drukbezochte Gemeentelijk Afvalcongres op 2 november 2011. Hans Koning van de FNOI (oudpapierondernemingen) gaf uitleg over het belang van een schone oudpapierstroom voor het recycling- en productieproces van papier en karton. 'Schoon en droog' oudpapier is essentieel voor het kunnen hergebruiken, en dat betekent zorgvuldige scheiding aan de bron. Gemeenten vervullen hierbij een belangrijke rol. Marguerite Ruys van PRN zette de scheidingsregels over wat wel en wat niet bij het oudpapier mag, waarom, en hoe gemeenten hun inwoners nog meer kunnen motiveren op een rij.
PRN denkt met haar bijdrage gemeenten en andere congresdeelnemers te hebben geïnspireerd om de papierinzameling nog succesvoller te laten verlopen.

Meer weten? Ga naar Downloads, raadpleeg de Boekenwurm of neem contact op met de Helpdesk.


Veel congresdeelnemers bezochten de stand van PRN, Nedvang, SDV en SKB, waar zij uiteenlopende informatie en voorlichting vonden over de kringloop van papier/karton en andere (verpakkings)materialenNiet bij het oudpapier: met voedselresten, vet of verf vervuild oudpapier, en doorweekt oudpapier. Dus: schoon en droog!Hergebruik papier/karton moet, betekent minder AVI-kosten, voorkomt verspilling van waardevolle grondstof!