Nieuw lespakket ‘PAPIER & KARTON’ nu op KlasseTV

Vanaf nu is het gloednieuwe lespakket ‘PAPIER & KARTON’ beschikbaar op KlasseTV. Het lespakket neemt leerlingen van groep 7 en 8 mee langs de geschiedenis, eigenschappen en recycling van papier en karton. Bovendien gaan de leerlingen op creatieve wijze aan de slag door gebruikt papier en karton te veranderen in prachtige tassen, kledingstukken, zelfportretten en natuurcollages.

 

Lespakket

Papier en karton komen voor in allerlei soorten, vormen en maten. Kranten, briefpapier, dozen, enveloppen, stripboeken, zakdoeken. Het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat voor een groot deel uit oudpapier. Nederland is kampioen in het verzamelen van gebruikt papier en karton. Het lespakket ‘PAPIER & KARTON’ bevat lessen over de geschiedenis, productie, eigenschappen, het gebruik en de relatie met het milieu. Daarnaast wordt in tien creatieve video’s door kinderen getoond hoe je gebruikt papier en karton een tweede leven kunt geven. Zo kun je een nieuwe schooltas voor het komende schooljaar zelf maken van karton! En in december geef je de cadeautjes voor jouw familie een persoonlijke touch door ze in zelfgemaakt inpakpapier te verpakken.

KlasseTV

KlasseTV is dé overzichtelijke, educatieve internetportal met digitaal, thematisch, interactief en actueel lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Het lesmateriaal wordt gebruikt door vijftig procent van alle Nederlandse basisscholen en is afgestemd op het lesprogramma van de vijf grote educatieve uitgeverijen. KlasseTV is geschikt voor alle basisscholen en alle manieren van lesgeven.

Informatiecentrum Papier en Karton

Het lespakket wordt aangeboden door de stichting Informatiecentrum Papier en Karton, of wel Papierenkarton.nl. Dit centrum informeert over (de duurzaamheid van) papier en karton. Het zijn natuurproducten en veelzijdige materialen. Papier en karton zijn overal, ieder uur van de dag. Een leven zonder kunnen we ons bijna niet voorstellen. Het informatiecentrum wil verschillende groepen in de samenleving bereiken. Zo ook kinderen: door middel van het lespakket worden mensen al op jonge leeftijd aan het denken gezet over de mogelijkheden van papier en karton.